Saygıdeğer Antalyalı Hemşehrilerim;

Bilim merkezleri, her yaştan, farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getiren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden, bilim ve teknolojinin önemini toplumun gözünde artırmayı amaçlayan, merkezlerdir.

TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğumuz Antalya Bilim Merkezi 12 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olup hem Antalya’nın, hem de Akdeniz Bölgesinin ilk ve tek bilim merkezidir. Bunun yanı sıra Türkiye'deki bilim merkezlerinin en büyüğü ve en kapsamlısı olarak hayata geçirilmiştir. Türkiye’de, diğer bilim merkezlerinde 4 ile 6 bilim dalında çalışmalar yapılırken, burada 14 ana bilim dalında çalışmalar gerçekleştirilecek. Ayrıca 6 adet atölyesiyle de üreten, üretmek isteyen gençlerimize çok müstesna imkânlar sağlayacaktır. Gerçekten dönemlerimizin önemli eseri olacak. Okul öncesi eğitimden başlayarak, üniversite, doktora, yüksek lisans eğitimine kadar çok değişik yaş guruplarına hitap edecek, on binlerce gencimizin yanı sıra, bilgiye, teknolojiye, fen bilimlerine ilgi duyan, araştırmak ve öğrenmek isteyen on binlerce bilim meraklısına da son derece önemli katkılar sunacak ve Antalya’ya bilim alanında çok önemli kazanımlar sağlayacaktır.

Türkiye’nin ilk sanayi tesislerinden olan ve pamuk işlenip tekstil üretilen Dokuma Fabrikası, 2016 yılından beri gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışma sonrası artık ufuk açıcı projelerin hayata geçirildiği bilim üreten bir merkeze dönüştürüldü.

Bilimi ve teknolojiyi herkes için anlaşılır ve ulaşılır hale getirecek olan Antalya Bilim Merkezimiz, çocuk ve gençlerimizin bilimi gözlem yaparak, dokunarak, görerek, işiterek, deneyerek öğrenmesini sağlayacaktır. 

Çocuklarımızın bilimsel bilgiye karşı merak duygularının artmasını, uygulamalı eğitimlerle araştırma ve sorgulama yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlayan merkezimizde çocuklarımız daha yaratıcı, üretken ve kendine güvenen bireyler olarak yetişeceklerdir.

Teorik olarak öğrendiklerini hayata yansıtabilen, gerçek bilginin peşine düşen ve pratiğe dönüştürebilen gençlere ihtiyacımız var.

Ülkemizin genç ve dinamik nüfusu, bu açıdan büyük bir fırsattır. Bu genç nüfusu nasıl eğittiğimiz ve hayata nasıl hazırladığımız, ülkemizin dünya ülkeleri arasındaki yerini de belirleyecektir. Eğer gençlerimizi iyi eğitebilirsek, onlara geleceğin gerektirdiği donanımları kazandırabilirsek, eminim ki gençlerimiz, bu ülkeyi bugün olduğundan çok daha yüksek seviyelere çıkaracaklardır.

Kepez Belediyesi olarak bugüne kadar eğitim konusunda her zaman gençlerimizin yanında olduk. Bundan böyle Bilim Merkezimiz kapsamında da gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Antalya Bilim Merkezi gibi Antalya’ya damgasını vuracak bir eserin şehrimize kazandırılması çalışmalarında başından beri şehrimizin bilim insanları, meslek odaları ve Akdeniz Üniversitesiyle işbirliği içinde olduk. Bundan sonra da yolu bilimden geçen herkesle burada işbirliği içinde gelecek nesilleri bilimin ışığında aydınlatmayı hedefliyoruz.

Bu tesisin en güzel şekilde tamamlanarak hizmete sunulması için başından beri bizlere her türlü desteği veren TÜBİTAK’ın değerli yöneticilerine, başta Akdeniz Üniversitesi Yönetici ve akademisyenleri olmak üzere şehrimizin değerli bilim insanlarına, meslek odalarımıza ve mesai arkadaşlarıma en kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum.

Hakan TÜTÜNCÜ
Kepez Belediye Başkanı