ANTALYA BİLİM MERKEZİ

Antalya Bilim Merkezi, farklı yaş gruplarından, farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve ulaşılır kılmayı hedeflemiştir.
Bilime karşı duyulan merakı, öğrenme şevki, deney yapma ve keşfetme heyecanıyla birleştirerek geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek ve ülkemizin istikbalini inşa edecek binlerce öğrenciye de ev sahipliği yapacaktır.
Zamanın şartlarına uygun olarak kendini sürekli yenileyen ve geliştiren Antalya Bilim Merkezi, yapılan atölye çalışmaları, deneysel ve uygulamalı etkinliklerle, Akdeniz’in ve Antalya’nın farkındalık oluşturan ilk ve tek bilim merkezi olma özelliğine sahiptir.
Antalya Bilim Merkezi, Kepez Belediyesinin en büyük projelerinden biri olarak 2021 yılında TUBİTAK İş birliği ile hayata geçirilmiştir. Önemli bir endüstriyel dönüşüm projesi olan merkez, 53 sene boyunca üretimine devam eden Antalya İplikli ve Pamuklu Dokuma fabrikasının yerine kurulmuştur. Fabrikanın ana binası restore edilmiş ve 12.500 metrekarelik iç alana sahiptir. O günün şartlarında teknolojiyi kullanarak üretim yapan fabrika, Antalya Bilim Merkezi olarak bilimi, gözlerinizin önüne serecek hatta parmaklarınızın ucuna kadar getirecektir.

ATÖLYELER

Antalya Bilim Merkezi atölyeleri, bilimsel öğrenmenin her yaş grubunda sağlanmasını merak duygusunu arttıracak projelerle yeni kazanımların edilmesine, bilimsel konuları derinlemesine keşfedilmesine imkan sağlayan Matematik, Ahşap ve Tasarım, Robotik ve Kodlama, Biyoloji ve Kimya, STEM, Astronomi atölyeleri ve bilim gösterilerinin yer alacağı alanlardan oluşmaktadır. Atölye eğitmenlerimiz branşlarındaki uzmanlıklarıyla yetkinlik seviyesine ulaşmış ve bilgi birikimleriyle geleceğin bilim insanlarına yol gösterecektir.

HEDEF KİTLE

Başta öğrenciler olmak üzere 2-92 yaş aralığındaki toplumun tümüne hitap ederek, bilimi sevdirmeyi eğlendirirken de öğretmeyi amaçlar.

GENEL BİLGİ

Ziyaretçilerine aktif bir şekilde gezebilecekleri, dokunabilecekleri, deneyebilecekleri, üretebilecekleri sergi ve atölye çalışmalarının yanı sıra, çocuk oyun alanları, açık ofisleri, kütüphane ve kafeterya alanları ile sosyal etkinlikleri de içinde barındıran dinamik ortamlar sunmaktadır.